Wijn Filtratie

De methode die wordt gebruikt voor de productie van witte, rode of mousserende wijn is vergelijkbaar, hoewel de wijnmaker het proces aanpast aan de variëteit van de druif en / of het gewenste eindresultaat. De verschillende processen omvatten vaak Harvest, Crush & Macerate, Press, Cold Stabilization, Fermentation, Racking, Aging, Clarification, Stabilization and Bottling.

Filtratie wordt tijdens de helderheids- en stabilisatiefasen gebruikt om een goed uiterlijk, smaak en kwaliteit te garanderen voor een lange houdbaarheid van het product. De wijn wordt verwerkt door middel van ruwe filtratie tijdens de helderheidsfase om het visueel uiterlijk van de wijn te verbeteren, waarbij grote deeltjes en zwevende vaste stoffen worden verwijderd, waardoor troebelheid of troebeling wordt verminderd. Verlaging van de biologische last en vervolgens steriele filtratiestappen worden gebruikt voor het verwijderen van resterende gist en andere bederforganismen die de wijn in de fles kunnen beïnvloeden.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aangepast

Meer informatie?
Tel +31 (0)299 62 33 37
info@jmf-filters.nl
JMF-Filters B.V.
Industrieterrein
De Baanstee-West
Amperestraat 11 J
1446 TP Purmerend
The Netherlands